
اصطلاح بازار رنج یا بازار خنثی چیست؟
اصطلاح بازار رنج یا بازار خنثی چیست؟
اگر در بازار بورس یا بازار فارکس فعال باشید حتما اصطلاح بازار رنجه یا بازار خنثی هست به گوشتان خورده . بازار خنثی یا رنج به بازاری گفته گفته می شود که در آن قیمت بین یک سقف خاص و یک کف خاص نوسان می کند. قیمت سقف به عنوان یک سطح مقاومت اصلی عمل می کند که به نظر می رسد قیمت نمی تواند از آن رد شود. به همین ترتیب ، قیمت کف به عنوان یک سطح حمایت اصلی عمل می کند که به نظر نمی رسد قیمت آن را نیز بشکند. این حرکت بازار را می توان به عنوان افقی ، ساید یا رنج دسته بندی کرد.

همچنین از آن با نام “بازار پر نوسان” یا اصطلاحا “نوسانی” نیز یاد می شود.
یک بازار نوسانی برعکس یک بازار روند دار است. تا حدی مثل امواج متلاطم وسط اقیانوس.
در یک بازار نوسانی ، هیچ جهت مشخصی وجود ندارد و قیمت فقط “به اطراف نوسان می کند” یا “بالا و پایین نوسان می کند” و در یک محدوده بسیار تنگ معامله می شود.

روند رنج
در بسیاری از مواقع ممکن است بازار نه دارای روند صعودی باشد و نه روند نزولی. در چنین شرایطی اصلاً شاهد هیچ روندی در بازار نیستیم و قیمت در یک محدوده مشخص به سمت بالا و پایین نوسان مینماید. این مهم باعث میشود تا اصلاً امکان تشخیص هیچ یک از دو روند نزولی و صعودی برای تحلیلگر امکانپذیر نباشد. دائماً در حال تشکیل قله و درههایی بینظمی نسبت به شرایط قبلی هستیم. در چنین مواقعی اصطلاحاً روند رنج است. در روندهای رنج شاهد هستیم که قلهها و درهها بدون توجه به قله و دره قبلی در ارتفاعهای مختلف تشکیل میشوند. این مهم باعث میشود تا امکان ترسیم خط روند نزولی و صعودی برای تحلیلگر وجود نداشته باشد.
البته باید متذکر شویم که رنج بودن روند در نمودار قیمت به این معنی نیست که کاربران نمیتوانند برای تحلیل و معامله اقدام نمایند. با استفاده از تکنیک های پرایس اکشن میتوان در روند رنج نیز وارد معاملات مختلف شد. البته معاملات در روند رنج معمولاً برای کوتاه مدت است برای بلند مدت باید منتظر تعیین تکلیف بازار بمانید.
واقعیتی که امروزه در بازارهای مالی جهان شاهد آن هستیم، رنج شن بازارها است. برخلاف یک دهه گذشته که در اکثر مواقع شاهد روندهای مشخص در بازار بودیم در حال حاضر بیشتر بازارها و نمودارها به حالت رنج در آمدهاند. با توجه به اینکه بسیاری از تکنیک ها و استراتژی های در این شرایط نمیتوانند سیگنالی ارائه داده و با ضعفهایی همراه هستند، با آموزش پرایس اکشن میتوانید در روندهای رنج نیز وارد معامله شده و سودهای قابل توجهی کسب کنید.
انواع روند رنج
روند رنج در حالت کلی به دو دسته ی اصلی تقسیم می شود، در این آموزش ابتدا به بررسی دسته ی اول یعنی روند رنج سایدوی (موازی) می پردازیم.
در رنج سایدوی معامله گران موثر وجود دارند اما قیمت به طور چشمگیر به سمت اعداد بالاتر یا پایین تر حرکت نمی کند، با این حال امکان انجام معاملات به صرفه با هزینه ی کم و سود زیاد وجود دار.
بعد از رنج سایدوی نوبت به دسته ی دوم یعنی رنج چوپی (متلاطم) میرسه.
در رنچ چوپی معامله گران بزرگ و به دنبال آن نقدینگی و پول زیادی در بازار وجود ندارد، حرکات قیمت معمولا حالت ناخوانا دارد و کندل ها با همدیگر همپوشانی دارند. به همین دلیل میبایست از معامله در چنین بازارهایی خودداری کنیم.
ما تو آموزشی جامع ارز دیجیتال آموزش انواع صرافی ها و ارز های دیجیتال رو داریم و داخل دوره بطور کامل کار با انواع صرافی رو بهت یاد میدیم.
نکته ی مهمی که اینجا باید بگم توصرافی های قوی اگر نمیخوای تو بایننس احراز هویت کنی که اگر اونم بخوای ما برات انجامش میدیم.
(جهت آموزش های بیشتر و تخصصی تر با ما ارتباط بگیرید و از طرح مشاوره رایگان استفاده کنید.
تیم آموزشی استاد ندا عابدی)
😍😉 مقالاتی که به کارتون میاد:
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :
تلگرام: https://t.me/academmy_abedi
اینستاگرام :http://instagram.com/Nedaabedi.ir
یوتیوب: https://youtube.com/channel/UCKJiZFkiqqhSHifhnR3n8AQ
برترین دورهای ارز دیجیتال :