
بلاک چین سولانا (Solana) چیست و چه هدفی دارد؟
بلاک چین سولانا (Solana) چیست و چه هدفی دارد؟
سولانا
شبکه سولانا نیز یکی دیگر از بلاک چینهای محبوب لایه اول مثل اتریوم و بایننس اسمارت چین است که البته در مقایسه با این دو، از ساز و کاری کاملا متفاوت برای رسیدن به اجماع در شبکه خود استفاده میکند. مکانیزم اجماع مورد استفاده در سولانا ترکیبی از الگوریتم اثبات سهام (Proof of Stake) و الگوریتم اثبات تاریخچه (Proof of History) است.
در الگوریتم اثبات تاریخچه با استفاده فناوری رمزنگاری و هشینگ، تفاوت زمانی میان دو رویداد به صورت دقیق و قابل بررسی کردن ثبت میشود. این عملیات با استفاده از یک تابع تاخیر روی SHA256 انجام میشود و نتیجه آن اجرا و بعد اعتبارسنجی منظم و به ترتیب تراکنشها در زمان ثبت روی بلاک چین است که پیش از این در هیچ شبکه دیگری انجام نشده است..
سولانا در سال 2017 توسط آناتولی یاکوونکو (Anatoly Yakovenko) بنیانگذاری شد و از رمز ارز SOL برای اعتبارسنجی تراکنشهای خود استفاده میکند. بلاک چین سولانا در مقایسه با شبکههای دیگر از جمله اتریوم و بایننس اسمارت چین سرعت تایید تراکنش بسیار بالاتری دارد و از جمله سریعترین بلاک چین ها به حساب میآید.

مزایای شبکه سولانا
یکی از مشخصههای اصلی بلاک چین سولانا، توانایی آن در پردازش تا سقف 65,000 تراکنش در هر ثانیه است. البته گفته میشود سولانا در بهترین شرایط توانایی پردازش 100 هزار تراکنش را نیز خواهد داشت. علت اصلی این TPS بسیار بالا، معماری بدون نیاز به وضعیتسنجی بلاک چین سولانا است که تمام فرآیندهای پردازشی را بر بستر این شبکه سرعت میبخشد. در ادامه فهرستی از مزایا و مشخصههای اصلی شبکه سولانا را بررسی میکنیم که موجب برتری آن به دیگر بلاک چین ها از جمله بایننس اسمارت چین و اتریوم شدهاند.
بلاک چین بایننس اسمارت چین (BSC) چیست و چه هدفی دارد؟
بایننس اسمارت چین
زنجیره هوشمند بایننس (Binance Smart Chain) که به اختصار BSC نیز خوانده میشود، در سپتامبر سال 2020 (شهریور 1399) اولین بار معرفی شد. آن زمان نبرد برای به دست آوردن بالاترین سرعت انجام و نهایی سازی تراکنشها در اوج خود بود و بسیاری از بلاک چینها تلاش میکردند از دیگران جلو بزنند.
تقریبا یک سال قبلتر، صرافی بایننس همچنین شبکه دیگری به نام بایننس چین (Binance Chain) راهاندازی کرده بود، اما متاسفانه آن بلاک چین از قراردادهای هوشمند پشتیبانی نمیکرد و همچنین با ماشین مجازی اتریوم نیز سازگار نبود.
از سوی دیگر، بایننس اسمارت چین این مشکلات را به کل برطرف کرد. به این ترتیب توسعه دهندگان میتوانستند خیلی راحت اپلیکیشنهای غیر متمرکز خود را از شبکه اتریوم به زنجیره هوشمند بایننس بیاورند. همچنین بایننس اسمارت چین در ابتدا کاملا جدا از بایننس چین ساخته شده بود تا حملات و مشکلات این شبکه گریبانگیر زنجیره هوشمند BSC نشود، اما مدتی بعد، طی یک فرآیند ادغامی و بزرگ، زنجیره هوشمند بایننس و بایننس چین با همدیگر ترکیب شدند.
مزایای شبکه بایننس اسمارت چین
ماموریت اصلی بلاک چین زنجیره هوشمند بایننس در مقایسه با دیگر شبکه ها از جمله سولانا و اتریوم در این بود که تعداد تراکنشهای انجام و نهایی شده در هر ثانیه را به شدت بالا ببرد و در عین حال هزینه تراکنش را پایین بیاورد. از مشخصههای اصلی بلاک چین زنجیره هوشمند بایننس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بلاک چین سولانا در مقایسه با زنجیره هوشمند بایننس چه ویژگیهایی دارد؟
مقایسه بایننس اسمارت چین و سولانا
شبکه سولانا و زنجیره هوشمند بایننس از مناظر مختلف شباهت های متعددی به همدیگر دارند. از سرعت بالای انجام تراکنش و هزینه کم شبکه گرفته تا متهم بودن به تمرکزگرایی، اما این دو بلاک چین تفاوتهایی نسبی نیز با یکدیگر دارند که در ادامه به صورت چند سرتیتر به آنها اشاره و بررسیشان میکنیم. در نظر داشته باشید که مقایسه دو بلاک چین سولانا (Solana) و بایننس اسمارت چین (Binance Smart Chain – BSC) جنبههای بسیار زیادی دارد که بررسی تک تک آنها نیازمند تلاش فرد به فرد و مستقیم این دادهها در زمانهای یکسان است. اما نکات کلی قابل قیاس بین دو شبکه را در زیر بررسی میکنیم.
سرعت تراکنشها
هر دو شبکه سولانا و زنجیره هوشمند بایننس از نظر مقیاس پذیری از بهترین بلاک چین ها محسوب میشوند و مقایسه آنها سود چندانی ندارد. اما زمان تایید بلاکها در این دو شبکه و همچنین مقدار تراکنش بر ثانیه آنها متفاوت است.
شبکه بایننس اسمارت چین زمان تایید بلاک در حدود 3 ثانیه دارد و به صورت میانگین هر ثانیه 160 تراکنش را پردازش میکند. البته پتانسیل TPS زنجیره هوشمند بایننس بالاتر است.
زمان تایید بلاک در بلاک چین سولانا حدودا 0.610 ثانیه است و به طور میانگین 3000 تراکنش را در هر ثانیه پردازش میکند، اما پتانسیل رسیدن به 65 هزار TPS را دارد.
کارمزد تراکنشها
در مقایسه شبکه سولانا با زنجیره هوشمند بایننس از نظر هزینه تراکنش و گس فی مشاهده میکنیم که هر دو مبلغ بسیار پایینی برای هر عملیات دریافت میکنند. هزینه میانگین تراکنش در بایننس اسمارت چین حدودا 0.0009648 بایننس کوین و در شبکه سولانا 0.000005 سول است. با قیمت 255.37 دلاری بایننس کوین در روز 1 آذر 1401، هزینه تراکنش بایننس اسمارت چین حدودا 0.2463 دلار است. قیمت سولانا نیز در همین روز 11.08 دلار بوده که در نتیجه هزینه تراکنش این شبکه حدودا 0.0000554 دلار است.
امنیت و تمرکززدایی
برای بررسی و مقایسه امنیت و غیر متمرکز بودن سولانا و زنجیره هوشمند بایننس، میتوان تعداد اعتبارسنجهای هر شبکه و همچنین الگوریتمی که برای رسیدن به اجماع استفاده میکنند را بررسی کرد. شبکه سولانا به خاطر تعداد بسیار زیاد اعتبارسنجهای خود و همچنین سقف نداشتن آن، در مقایسه با بایننس اسمارت چین بسیار غیر متمرکزتر است و به همین خاطر امنیت بیشتری نیز دارد، چرا که هکرها برای حمله به شبکه باید تعداد بیشتری از نودها را هک یا دارایی قفل شده بیشتری را کنترل کنند.
در مقابل، بایننس اسمارت چین تنها 21 اعتبارسنج اصلی دارد که این موضوع شبکه را بسیار متمرکز میکند و همچنین امنیت آن را نیز پایین میآورد. البته بایننس با تجمیع کردن تعداد زیادی از این نودها در ساختمانهای خودش سعی در کنترل شرایط و تامین امنیت زنجیره هوشمند BSC دارد.
ما تو دوره آموزشی جامع ارز دیجیتال آموزش انواع صرافی ها و ارز های دیجیتال رو داریم و داخل دوره بطور کامل کار با انواع صرافی رو بهت یاد میدیم.
نکته ی مهمی که اینجا باید بگم توصرافی های قوی اگر نمیخوای تو بایننس احراز هویت کنی که اگر اونم بخوای ما برات انجامش میدیم.
(جهت آموزش های بیشتر و تخصصی تر با ما ارتباط بگیرید و از طرح مشاوره رایگان استفاده کنید.
تیم آموزشی استاد ندا عابدی)
😍😉 مقالاتی که به کارتون میاد:
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :
تلگرام: https://t.me/academmy_abedi
اینستاگرام :http://instagram.com/Nedaabedi.ir
یوتیوب: https://youtube.com/channel/UCKJiZFkiqqhSHifhnR3n8AQ
برترین دورهای ارز دیجیتال :