
طرح صیانت چیست؟
طرح صیانت چیست؟
طرح صیانت فضای مجازی برای سرمایهگذاران ارز دیجیتال در ایران چه معنایی دارد؟
بر اساس پیشنویس ارائهشده از سوی نمایندگان مجلس، طرح قانونی حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی موسوم به طرح صیانت، با هدف حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی ارائه شده است. بر اساس طرح صیانت، قرار است مجموعه قوانینی برای فعالیت پیامرسانها، شبکههای اجتماعی، جستجوگرها، خدمات میزبانی داده و… داخلی و خارجی در نظر گرفته شود تا طبق آنچه که نوشته شده است «حقوق کاربران تحت تاثیر خلأ قانونی فعلی در معرض آسیب قرار نگیرد.»
تا به اینجای کار همه چیز به نفع کاربران فضای مجازی به نظر میرسد، اما این طرح موضوعی را مطرح کرده است که سبب مخالفت مقامات، دیگر نمایندگان مجلس و کاربران فضای مجازی شده است.
در ماده دوازدهم پیشنویس طرح صیانت آمده است که پلتفرمهای پرکاربر خارجی و داخلی، برای ادامه فعالیت خود در ایران، بعد از اجراییشدن این طرح موظف به رعایت قوانین خاصی خواهند بود و لازم است تا تأیید کمیسیون را دریافت کنند، در غیراینصورت وزارت ارتباطات میتواند این پلتفرمها را جریمه کرده و یا دسترسی به آنها را محدود و یا مسدود کند.
بر اساس متن پیشنویس این طرح، خدمات پایه کاربردی به خدماتی گفته میشود که به بخش غیرقابلاجتناب از فضای مجازی و شبکه ملی اطلاعات تبدیل شده و دارای جنبه راهبردی یا تعداد مخاطب داخلی بالایی هستند. مرکز پژوهشهای مجلس هم گفته است که مصادیق اصلی خدمات پایه کاربردی شبکههای اجتماعی، جستجوگرها، خدمات پایه مکانی و نقشه، خدمات میزبانی داده و… هستند.
اینکه آیا پلتفرمهای خارجی با توجه به تحریمها و قوانین داخلی ایران حاضر به تطبیق فعالیتهای خود با شرایط ذکر شده در این طرح هستند یا خیر، پاسخ روشنی ندارد و همین موضوع باعث شده تا برخی از کاربران اجرای این طرح را با مسدودشدن تدریجی فعالیت پلتفرمهای خارجی برابر در نظر بگیرند که البته این فرضیه از سوی مرکز پژوهشهای مجلس رد شده است.
آیا صرافیها و کیف پولهای ارز دیجیتال مسدود میشوند؟
همان طور که از پیشنویس طرح صیانت پیداست، این طرح بیشتر جستجوگرها، پیامرسانها و سایر خدمات بسیار کلیدی اینترنت را هدف قرار میدهد و بهطور مشخص اشارهای به صرافیها، کیف پولهای آنلاین و دیگر پلتفرمهای فعال در حوزه ارز دیجیتال نکرده است. بهعنوان مثال، مشخص نیست که صرافی بایننس بهعنوان یک خدمت پرکاربر داخلی شناخته میشود یا خیر. همچنین ضمن اینکه کیف پولی مانند تراست والت جایگزین داخلی مناسبی ندارد، مشخص نیست که این کیف پول هم یک خدمت پرکاربر تلقی خواهد شد یا نه.
در بخشی از طرح قدیمی که به ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی اختصاص داشت، مشخصاً گفته شده بود که اگر شخصی در پیامرسانهای اجتماعی بدون داشتن مجوز بانک مرکزی اقدام به خریدوفروش و یا عرضه ارز دیجیتال کند، مجرم شناخته میشود و مجازات خواهد شد. شایان ذکر است که این مورد بهطور کامل از طرح جدید حذف شده و در آن نامی از ارزهای دیجیتال دیده نمیشود.
با این حال طرح جدید به مسئله ارائه خدمات پرداختی اشاره کرده و گفته است که پلتفرمهای فاقد مجوز حق ندارند خدمات پرداختی ارائه دهند.
ما تو دوره آموزشی جامع ارز دیجیتال آموزش انواع صرافی ها و ارز های دیجیتال رو داریم و داخل دوره بطور کامل کار با انواع صرافی رو بهت یاد میدیم.
نکته ی مهمی که اینجا باید بگم توصرافی های قوی اگر نمیخوای تو بایننس احراز هویت کنی که اگر اونم بخوای ما برات انجامش میدیم.
(جهت آموزش های بیشتر و تخصصی تر با ما ارتباط بگیرید و از طرح مشاوره رایگان استفاده کنید.
تیم آموزشی استاد ندا عابدی)
😍😉 مقالاتی که به کارتون میاد:
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :
تلگرام: https://t.me/academmy_abedi
اینستاگرام :http://instagram.com/Nedaabedi.ir
یوتیوب: https://youtube.com/channel/UCKJiZFkiqqhSHifhnR3n8AQ
برترین دورهای ارز دیجیتال :